Jump to content
Szybka rekrutacja na serwerach FFA | 4FUN | AWP | SURP + RPG ×
 
Nickname
Score
Time Played
ONETAP.PL GOTV
0 points
00:53:49
  • Platform linux
  • Secure Yes
  • Password No
  • Version 1.37.4.6
  • Num Bots 1

Owners
 
Nickname
Score
Time Played
GOTV
0 points
07:21:43
  • Platform linux
  • Secure Yes
  • Password No
  • Version 1.37.4.6
  • Num Bots 1

Owners
 
Nickname
Score
Time Played
GOTV
0 points
12:11:30
  • Platform linux
  • Secure Yes
  • Password No
  • Version 1.37.4.6
  • Num Bots 1

Owners
 
Nickname
Score
Time Played
GOTV
0 points
168:31:52
  • Platform linux
  • Secure Yes
  • Password No
  • Version 1.37.4.6
  • Num Bots 1

Owners
 
Nickname
Score
Time Played
Kup Vipa pod komenda /sklepsms
0 points
09:10:34
  • Platform linux
  • Secure Yes
  • Password No
  • Version 1.37.4.6
  • Num Bots 1

Owners
 
Nickname
Score
Time Played
Kup Vipa pod komenda /sklepsms
0 points
23:32:54
  • Platform linux
  • Secure Yes
  • Password No
  • Version 1.37.4.6
  • Num Bots 1

Owners

No Players

  • Platform linux
  • Secure Yes
  • Password No
  • Version 1.37.4.6
  • Num Bots 0

Owners

No Players Data

  • Platform linux
  • Secure Yes
  • Password No
  • Version 1.37.4.6
  • Num Bots 0

 
Nickname
Score
Time Played
[#1] Poczekalnia
0 points
[#2] MusicBot
0 points
[#3] MusicBot
0 points
4
[#4] MusicBot
0 points
  • Platform linux
  • Secure No
  • Password No
  • Version 3.11.0 [Build: 1578903157]
  • Num Bots 0

Owners
#onetap.pl

Rekrutacja

Poszukujemy redaktórów, grafików i typerów.

Zgłoś się
#onetap.pl

Głosowanie

Głosuj na nasze serwery i otrzymaj punkty reputacji!

Oddaj głos
#onetap.pl

Odbierz VIPa

Zarejestrowałeś się już na forum? Odbierz VIPa na serwerze!

Odbierz VIPa
Szybka rekrutacja na serwerach FFA | 4FUN | AWP | SURP + RPG
MackSyps

[ZAMKNIĘTY]Jak zrobić gołąbki

Recommended Posts

PRZYGOTOWANIE

Mięso włożyć do większej miski. Ryż ugotować, ostudzić i dodać do mięsa. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, dodać do mięsa z ryżem. Doprawić solą (około pół łyżeczki), pieprzem (1/4 łyżeczki). Wszystko wymieszać i dobrze wyrobić dłonią. Uformować niewielkie podłużne kotlety. Wyciąć głąb ze środka kapusty, następnie włożyć ją do dużego garnka z wrzątkiem (wyciętą stroną do dołu), gotować przez około 10 minut na małym ogniu. Przewrócić kapustę na drugą stronę i gotować przez ok. 5 minut. Wyjąć kapustę z wrzątku i po przestudzeniu rozebrać ją z liści, odciąć delikatnie zgrubienia z każdego liścia, następnie nakładać przygotowane porcje mięsa. Zawijać jak krokiety (najpierw założyć liść na mięso z jednej strony, później złożyć boki do środka, następnie zwinąć jak najciaśniej do końca pozostałą część liścia). Nie cała kapusta musi być wykorzystana. Dno dużego i najlepiej szerokiego garnka wyłożyć kilkoma liśćmi kapusty (np. takimi, które się porwały). Na wierzchu ułożyć gołąbki łączeniem do dołu. Zagotować bulion w innym garnku i zalać nim gołąbki. Postawić na gazie, przykryć i gotować przez około 45 - 60 minut aż kapusta będzie miękka. W czasie gotowania nie mieszać gołąbków, ewentualnie delikatnie potrząsnąć garnkiem. Wywar z gołąbków przelać do innego garnka. Dodać przecier pomidorowy oraz mąkę rozmieszaną wcześniej z kilkoma łyżkami zimnej wody. Zagotować, doprawić solą, pieprzem, suszonym oregano, tymiankiem i papryką. Gotować przez 10 minut bez przykrycia. Jeśli dodajemy śmietanę należy rozprowadzać ją stopniowo z sosem, dodając go po łyżce do śmietany jednocześnie mieszając. Przelać do garnka z gołąbkami i gotować całość przez kilka minut na małym ogniu, od czasu do czasu potrząsnąć garnkiem aby sos równomiernie się rozprowadził. PROPOZYCJA PODANIA Pieczywo lub ugotowane ziemniaki.

 

źródło: gotowanie.pl

Edited by MackSyps
  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

dzięki działa

Edited by SnapZZZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

XD, w niedzielę zrobię 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.